tisdag 29 juli 2008

Idåligt

Jag tillhör den hälft som älskar förnedrings-TV. Jag ser ingen, eller liten, poäng i att se på Idol när det bara finns bra folk kvar, America's Got Talent är bara kul när de inte got talent. jag inser att detta inte alls är snällt.

När Idol lanserades i Sverige vill jag minnas att det blev en mindre debatt om det här med löpsedlar om Satansjuryn och deras vilja att bryta ner allt och alla i sin väg. Juryn som krossade drömmar. Juryn som stal godis från barn. Clabbe som med en stor pondus och en irriterande röst fick flickor att gråta (och den här gången för något han sagt, inte bara för hans blotta existens). Detta var ju helt klart bra TV, om inte på en hög nivå så på en lagom nivå för genren. Debatten tystnade ju även den av en anledning; om allavet att man troligtvis kommer att bli sågad så får man liksom skylla sig själv om det inte går som man vill. Den som är med i leken får leken tåla, you can't always get what you want...

Så vad gör de? De kastar ut juryn. Jävla pullhuvuden. Bye Bye Swartling, nu ska vi titta på pussenuttegulljuryn bestående av Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson. De är säkert kompetenta på alla sätt och vis, men det gör det hela så mycket trååååkigare. Vi vill inte ha fruktansvärt lyckade låtskrivare, vi vill ha lite godtycklig marknadsmässigt produkttänkande och Kishti Tomita på engelska. Det här lär ju bli lika lyckat som Star Wars - The animated series, med tillhpörande merch, film och actiongubbe.

Fyfan.

Inga kommentarer: